خاویار

 

خاویار گران‌ترین خوراکی‌ جهان است. در گذشته‌ دو دریای خزر و سیاه، تنها زیستگاه ماهیان خاویاری بودند اما درحال‌حاضر، خاویار در تمام دنیا و در انواع مختلف تولید و روانه بازار می‌شود. خاویار بر اساس اندازه، رنگ، سفتی، طعم و عطر درجه‌بندی و قیمت گذاری می شود. بهترین خاویار جهان توسط ایران و یکی از کشور‌های همسایه در اطراف دریای خزر که زیستگاه ماهیان خاویاری بلوگا، آسترا و سوروگا است تامین می شود.

شرکت مهماندار با بیش از ۲۵ سال تجربه فروش خاویار، بر اساس مجوز صادره از سوی سازمان شیلات ایران و با استناد به ضوابط و شرایط ابلاغی شرکت میراث خاویار کاسپین ایرانیان، تنها متصدی فروش خاویار در فرودگاه های بین المللی مهرآباد و امام خمینی(ره) می باشد. این شرکت با توجه به تنوع انواع خاویار، بهترین نوع خاویار را در وزن و بسته بندی های مختلف عرضه می نماید.

تفاوت اشپل ماهی با خاویار

اشپل همان تخم ماهی است که به‌شکل توده‌های بارورنشده در داخل بدن ماهی است که با صید ماهی از بدن او تخلیه، فرآوری و به‌عنوان اشپل مصرف می‌شود، اما خاویار اشپلی است که از بدن ماهیان خاویاری مثل فیل‌ماهی یا اوزون برون تخلیه می‌شود.

انواع خاویار

سوروگا ارزان‌ترین و پر فروش ترین خاویار و از تخم سه نوع ماهی خاویاری که معروف‌ترین آن‌ اوزون برون است، به دست می‌آید.

خاویار آسترا (Ossetra)

آسترا نسبت به طعم و کیفیتش، قیمت مناسبی دارد. این خاویار سفت و طلایی‌ به طعم آجیلی معروف‌ است.

خاویار کالوگا (Kaluga)

طعم این خاویار خوش‌ مزه و کره‌ای، مانند طعم بلوگا است.

خاویار بلوگا (Beluga)

بلوگا از فیل‌ماهیان بومی دریای خزر به دست می‌آید، با دانه‌های درشت و سیاه‌رنگ که مرغوب ترین و گران ترین خاویار اصل جهان است. تولید این خاویار حدود ۱۰ سال‌ طول می‌کشد.

خاویار بری (Berry)

خاویار قهوه‌ای تا سیاه‌رنگ با بافت ظریف و مزه نمکی، از ماهیان خاویاری سیبری به دست می‌آید.


خواص درمانی خاویار

۱- یک قاشق خاویار نیاز روزانه بدن به پروتئین، چربی مفید امگا ۳، کربوهیدرات، ویتأمین ب۱۲، سلنیوم، آهن و سدیم را تأمین و مقدار قابل‌قبولی کلسیم و ویتأمین‌های D، A وE را به بدن می‌رساند.

۲ – اسید‌های چرب امگا ۳ برای درمان پیری پوست معجزه می‌کنند. خاویار با تحریک و فعال‌سازی سلول‌های چربی، فرآیند ترمیم زخم و التهابات پوستی را بهبود داده، سنتز کلاژن را تقویت می نماید.

۳ – اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در خاویار بر سلامت مغز و روان انسان تأثیر گذار بوده و زوال عقل را به تأخیر می‌اندازند. این‌ها عناصر کلیدی غشای سلولی مغزند که بدن برای مبارزه با التهاب به آن‌ها نیاز دارد.

۴ – خاویار، تپش قلب را منظم و رگ‌های خونی را نرم می‌کند تا فشارخون متعادل شود و موجب جایگزینی کلسترول خوب با کلسترول بد و جلوگیری از تجمع پلاکت‌ها و تشکیل لخته خون در عروق نیز می شود.

۵ – اسید‌های چرب امگا ۳ و سلنیوم سیستم ایمنی را قوی‌تر می‌کنند. امگا ۳ التهاب را به حداقل رسانده و مقاومت پوست، روده و ریه‌ها را بالا می‌برد تا باکتری‌ها اجازه ورود و ایجاد آسیب نداشته و با ترمیم گلبول‌های سفید آسیب‌دیده، در برابر انواع بیماری‌های مختلف، از بدن محافظت می‌کند.

چرا خاویار گران است؟

خاویار گران است، چون فرایند به‌دست‌آوردن آن زمان‌بر و پرهزینه است. بلوغ ماهیان خاویاری بیش از ۱۰ سال طول می‌کشد و صید بی‌رویه این ماهیان در دهه‌های اخیر، تهیه خاویار را دشوارتر از قبل کرده است. جدای از آن، فرایند تبدیل توده تخمِ خارج‌شده از بدن ماهی به خاویارِ قابل‌مصرف، به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد و بخش قابل‌ توجهی از آن با دست انجام می‌شود. با وجود همه این‌ها و با توجه به پرشمار بودن خواص درمانی خاویار، طبیعی است که این مروارید سیاه دریایی تا این اندازه ارزشمند، گران قیمت باشد.

بهترین شیوه سرو خاویار

خاویار را بدون افزودنی و چاشنی سرو کنید تا از طعم واقعی آن لذت ببرید، اما اگر با ذائقه‌ شما سازگار نیست می‌توانید با کراکر، پنکیک یا همراه با تخم‌مرغ هم‌زده آن را میل کنید. در هنگام خوردن خاویار نباید دانه‌های خاویار را بجوید، بلکه اجازه دهید دانه‌ها روی زبان آب شوند تا طعم واقعی آن را احساس کنید.